ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ПОЛІПШЕННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЧАЙНИХ НАПОЇВ

  • В. В. Гаврилишин
  • М. П. Ковальчук
  • Н. Р. Джурик
Ключові слова: чайні напої, біологічно активні речовини, стевія, шипшина, меліса, гібіскус, споживні властивості

Анотація

Досліджена можливість збагачення чайних напоїв і створення нових видів виробів функціонального призначення на основі використання стевії, шипшини, меліси, гібіскуса, плодів чорниці, цедри цитрусових та кориці, які містять біологічно активні речовини. Проведені дослідження показали, що дослідні зразки напоїв за органолептичними показниками мають високі споживні властивості.

Посилання

1. Логвинчук Т. М. Основные критерии создания композиционных чайных напитков / Т. М. Логвинчук, Ф. Г. Нахмедов // Чай, кофе. – 2002. – №2. – С.10-11.
2. Диетические продукты на основе стевии / Г. Н.Павлова, Л. Д.Ершова, Л. А. Алехина [и др.] // Пищевая промышленность. – 2005. – №5. – С.59.
3. Чиков П. С. Лекарственные растения: справ очник / Чиков П. С. – М.: Агропромиздат, 1989. – 431 с.
Опубліковано
2009-08-17