ПЕРЕДУМОВИ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНТРОЛІНГУ В СПОЖИВЧІЙ КООПЕРАЦІЇ УКРАЇНИ
Анотація
Анотація. У статті розглянуто основні фактори, які вважаються передумовами впровадження контролінгу на підприємстві. Виділено соціально-економічні та організаційні передумови впровадження контролінгу на підприємствах і організаціях споживчої кооперації України. Дано оцінку динаміки зміни комплексу результативних показників, зокрема обсягів реалізації, фінансових результатів; оцінку майнового стану основних галузей діяльності споживчої кооперації – торгівлі, ресторанного господарства, промисловості. Розглянуто організаційну структуру системи Центральної спілки споживчих товариств України. Обґрунтовано необхідність радикальних змін у системі управління споживчої кооперації.
Посилання
“Элитариум”. – 2010. – Режим доступа: http://www.-elitarium.ru/vnedrenie _kontrollinga_jetapy_oshibki/.
2. Концепция контроллинга: Управленческий учет. Система отчетности. Бюджетирование / Horvath&Partners ; [пер. с нем.]. — [3-е изд.]. — М. : Альпина Бизнес Букс, 2008. — 269 с.
3. Показники господарсько-фінансової діяльності підприємств і організацій Кримспоживспілки, облспоживспілок за 2012 рік / Центральна спілка споживчих товариств Укоопспілка. – К., 2013. – 53 с.
4. Показники господарсько-фінансової діяльності підприємств і організацій спілок споживчих товариств АР Крим, областей за 2013 рік /
Всеукраїнська центральна спілка споживчих товариств Укркоопспілка. – К., 2014. – 54 с.
5. Показники господарсько-фінансової діяльності підприємств і організацій спілок споживчих товариств областей за 2014 рік / Всеукраїнська
спілка споживчих товариств Укркоопспілка. – К., 2015. – 52 с.
6. Показники господарсько-фінансової діяльності підприємств і організацій спілок споживчих товариств областей за 2015 рік / Всеукраїнська
спілка споживчих товариств Укркоопспілка. – К., 2016. – 49 с.
7. Показники господарсько-фінансової діяльності підприємств і організацій спілок споживчих товариств областей за 2016 рік / Всеукраїнська спілка споживчих товариств Укркоопспілка. – К., 2017. – 49 с.