STATUS AND PROSPECTS OF GENETICALLY MODIFIED CROPS

  • N. Prytulska
  • P. Ponomarev
  • I. Dontsovа
Keywords: genetically modified crops, transgenes, biotechnology, legal production, markets, companies, informal methods of genetics, breeding techniques

Abstract

The article examines trends and forecasts production of genetically modified crops, the factors affecting the dynamics of the global and European market GM crops Ukraine's place in these processes.

References

1. С. GM Groups: Global Status // C. James Of Commercialized Biotech. ISAAA Brief №35. Ithaka, N.Y., 2006.–P.120.
2. Генетически модифицированные источники пищи: оценка безопасности и контроль / [под ред. В. А. Тутельяна].– М.: Издательство РАМН, 2007. – 444 с.
3. Brookas G., Barfood P. GM Grops: The First Ten Years - Global Socio- Economic and Environment Impacts. ISAAA Brief №36. Ithaka, N.Y., 2006.– Р.132.
4. Дымань Т. Н. Питание человека в XXI веке / Т. Н. Дымань, С. И. Шевченко. – К.: Либра, 2008. – 112 с.
5. Лавров И. Е. Генетически модифицированные продукты / И. Е. Лавров. - М. : ACT; СПб: Сова, 2007. – 156 с.
6. Пономарьов П. Х. Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти вироблені з її використанням: навчальний посібник / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 126 с.
Published
2013-11-01
Section
COMMODITY STUDIES OF FOOD PRODUCTS