СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР

  • Н. В. Притульська
  • П. Х. Пономарьов
  • І. В. Донцова
Ключові слова: генетично модифіковані культури, трансгени, біотехнології, легальне виробництво, ринки, компанії, тіньовий ринок, методи генетики, методи селекції

Анотація

У статті розглядаються тенденції розвитку і прогнози виробництва генетично модифікованих сільськогосподарських культур; фактори, що впливають на динаміку розвитку світового та європейського ринку ГМ-культур. Визначено місце України в цих процесах.

Посилання

1. С. GM Groups: Global Status // C. James Of Commercialized Biotech. ISAAA Brief №35. Ithaka, N.Y., 2006.–P.120.
2. Генетически модифицированные источники пищи: оценка безопасности и контроль / [под ред. В. А. Тутельяна].– М.: Издательство РАМН, 2007. – 444 с.
3. Brookas G., Barfood P. GM Grops: The First Ten Years - Global Socio- Economic and Environment Impacts. ISAAA Brief №36. Ithaka, N.Y., 2006.– Р.132.
4. Дымань Т. Н. Питание человека в XXI веке / Т. Н. Дымань, С. И. Шевченко. – К.: Либра, 2008. – 112 с.
5. Лавров И. Е. Генетически модифицированные продукты / И. Е. Лавров. - М. : ACT; СПб: Сова, 2007. – 156 с.
6. Пономарьов П. Х. Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти вироблені з її використанням: навчальний посібник / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 126 с.
Опубліковано
2013-11-01
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ