LENGTHENING OF DURATION OF STORAGE AND IMPROVEMENT OF QUALITY OF CAKES IS WITH NATURAL ADDITIONS

  • Н. I. Kovalchuk
Keywords: cakes, antioksidantni properties, food additions, oxidizing transformations

Abstract

Description of basic natural antioxidants is given and sinergistiv. Influence of natural additions is analysed on duration of storage and quality of cakes.

References

1. Осипов А. Использование карбоксиметилцеллюлозы в производстве кондитерских и хлебобулочных изделий / А. Осипов, Е. Скачевская // Кондитерское производство. – 2007. – № 5. – С. 14 – 15.
2. Кондратьев Н.Б. Дигидрокверцетин в производстве кондитерских изделий / Н.Б. Кондратьев, Т.В. Савенкова, Д.Р. Радецкий, А.Б. Гаврилов// Кондитерское производство. – 2007. – № 5. – С. 8 – 9.
3. Матвеева И.В. Пищевые добавки и сенсорная оценка качества кексов/ И.В. Матвеева, А.В. Мигуля, М.К. Виноградова// Кондитерское производство. – 2006. – № 4. – С. 22 – 24.
4. Лаптева Н. Ржаное сырье в производстве кексов / Н. Лаптева, О. Бабкина, Е. Дубовина // Хлебопродукты. – 2006. – № 5. – С. 52 – 53.
5. Каттерол П. Применение липолитического ферментного препарата при выработке кексов / П. Каттерол // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2007. – № 6. – С. 6 – 8.
6. Музыка Л.А. Мягкие маргарины с длительным сроком годности для кулинарии и кондитерского производства / Л.А. Музика // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2008. – № 1. – С. 4 – 6.
7. Никонович С.Н. Стабилизация окислительных процессов в льняном масле природным фитокомплексом антиоксидантов/ С.Н. Никонович, Т.И. Тимофеенко, Д.А Котельников, А.В. Лобода // Пищевые технологии. – 2007. – № 2. – С. 20 – 22.
8. Pike Paul R., Abdel-Aal El-Sayed M., McElroy Arthur R. Antioxidant activity of oat malt extracts in accelerated corn oil oxidation //JAOCS: J. Amer. Oil Chem. Soc. – 2007. – 84. - № 7. – Р. 663 – 667.
Published
2009-08-17