ПОДОВЖЕННЯ ТРИВАЛОСТІ ЗБЕРІГАННЯ І ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ КЕКСІВ З НАТУРАЛЬНИМИ ДОБАВКАМИ

  • Х. І. Ковальчук
Ключові слова: кекси, антиоксидантні властивості, харчові добавки, окислювальні перетворення

Анотація

Подано характеристику основних натуральних антиоксидантів та синергістів. Проаналіовано вплив натуральних добавок на тривалість зберігання і якість кексів.

Посилання

1. Осипов А. Использование карбоксиметилцеллюлозы в производстве кондитерских и хлебобулочных изделий / А. Осипов, Е. Скачевская // Кондитерское производство. – 2007. – № 5. – С. 14 – 15.
2. Кондратьев Н.Б. Дигидрокверцетин в производстве кондитерских изделий / Н.Б. Кондратьев, Т.В. Савенкова, Д.Р. Радецкий, А.Б. Гаврилов// Кондитерское производство. – 2007. – № 5. – С. 8 – 9.
3. Матвеева И.В. Пищевые добавки и сенсорная оценка качества кексов/ И.В. Матвеева, А.В. Мигуля, М.К. Виноградова// Кондитерское производство. – 2006. – № 4. – С. 22 – 24.
4. Лаптева Н. Ржаное сырье в производстве кексов / Н. Лаптева, О. Бабкина, Е. Дубовина // Хлебопродукты. – 2006. – № 5. – С. 52 – 53.
5. Каттерол П. Применение липолитического ферментного препарата при выработке кексов / П. Каттерол // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2007. – № 6. – С. 6 – 8.
6. Музыка Л.А. Мягкие маргарины с длительным сроком годности для кулинарии и кондитерского производства / Л.А. Музика // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2008. – № 1. – С. 4 – 6.
7. Никонович С.Н. Стабилизация окислительных процессов в льняном масле природным фитокомплексом антиоксидантов/ С.Н. Никонович, Т.И. Тимофеенко, Д.А Котельников, А.В. Лобода // Пищевые технологии. – 2007. – № 2. – С. 20 – 22.
8. Pike Paul R., Abdel-Aal El-Sayed M., McElroy Arthur R. Antioxidant activity of oat malt extracts in accelerated corn oil oxidation //JAOCS: J. Amer. Oil Chem. Soc. – 2007. – 84. - № 7. – Р. 663 – 667.
Опубліковано
2009-08-17