ТРАЄКТОРІЯ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТА СТРУКТУРНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ СЕГМЕНТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ

PDF

Ключові слова

конкурентоспроможність
структурні перетворення
готельно-ресторанна галузь
національна економіка
управління
управлінське рішення
середовище
ефективність

Як цитувати

Масленніков, Є. І. (2021). ТРАЄКТОРІЯ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТА СТРУКТУРНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ СЕГМЕНТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, (1), 48-56. https://doi.org/10.36477/tourismhospcee-1-6

Анотація

У статті досліджено траєкторію формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки. Побудована модель траєкторії формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки. Доведено, що траєкторія формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки базується на системних організаційних етапах, кожен з яких наповнюється відповідними інструментами для досягнення тактичних та оперативних цілей. Обґрунтовано, що в умовах сьогодення стратегічне значення має процес діджиталізації інформаційно-аналітичного забезпечення системи управління конкурентоспроможністю та структурними перетвореннями у готельно-ресторанному сегменті національної економіки, що надає можливість значно підвищити швидкість обробки даних для прийняття оперативних, тактичних і стратегічних рішень щодо сприйняття змін суб’єктами готельно-ресторанної сфери, а також процедурою адаптації з метою вирішення стратегічних завдань. Доведено, що у межах моделі траєкторії формування конкурентоспроможності та структурних перетворень у готельно-ресторанному сегменті національної економіки обов’язковим є застосування системних принципів, а також принципів конкуренції, які лежать в основі реалізації стратегічних цілей та завдань та є фундаментом формування даної моделі.

https://doi.org/10.36477/tourismhospcee-1-6
PDF

Посилання

Ansoff I. Strategic Management. Classic Edition. Palgrave Macmillan, 2007. 251 p.

Станіславик О. В. Теоретико-методологічні засади забезпечення конкурентоспроможності промислового комплексу національної економіки: монографія. Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2020. 376 с.

Масленніков Є. І., Мельник Ю. М. Забезпечення системи управління фінансово-економічною стійкістю та розвитком підприємств готельно-ресторанної та торгової сфери. Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління. 2021. Том 21. Вип. 1 (47). С. 20-33.

Мізюк Б. М. Системні основи теорії та інструментарій менеджменту підприємства. Львів : Коопосвіта, 2000. 418 с.

Ansoff, I. (2007) Strategic Management. Classic Edition, Palgrave Macmillan, 251 p.

Stanislavyk O. V. Teoretyko-metodolohichni zasady zabezpechennia konkurentospromozhnosti promyslovoho kompleksu natsionalnoi ekonomiky: monohrafiia. Kherson: OLDI-PLIuS, 2020. 376 р.

Maslennikov Ye. I., Melnyk Yu. M. Zabezpechennia systemy upravlinnia finansovo-ekonomichnoiu stiikistiu ta rozvytkom pidpryiemstv hotelno-restorannoi ta torhovoi sfery. Rynkova ekonomika: suchasna teoriia i praktyka upravlinnia. 2021. Tom 21. Vyp. 1 (47). Р. 20-33.

Mizyuk, B. M. (2000) Systemni osnovy teoriyi ta instrumentariy menedzhmentu pidpryyemstva, Lviv: Kooposvita, 418 p.