ОСОБЛИВОСТІ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ У ФРАНЦІЇ
Анотація
Анотація. У статті розглянуто поняття гастрономічного туризму. Здійснено аналіз сучасного стану та перспектив розвитку гастрономічного та винного туризму у Франції, розкрито його основні принципи і види. Досліджено особливості й традиції гастрономічного туризму у Франції, які користуються найбільшим попитом в Європі. Проаналізовано основні труднощі у розвитку гастрономічного туризму в світі. Запропоновано інноваційні шляхи вдосконалення спеціалізованого туристичного продукту. Зроблено висновок, що гастрономічний туризм є інноваційним напрямом розвитку туристичної галузі та має значні перспективи розвитку, а організація гастрономічних турів сприяє відродженню національних кулінарних традицій.
Посилання
2. Вишневецька Г. Г. Потенціал кулінарних турів у контексті спеціалізованого туризму / Вишневецька Г. Г. // Географія та туризм. — 2011. — Вип. 14. — С. 100-115.
3. Гастрономический туризм. Сайт о вкусных путешествиях [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.gastrotur.ru.
4. http://ojs.kname.edu.ua/index.php/area/article/viewFile/1247/1179.
5. https://uk.wikipedia.org.
6. Кукліна Т. С. Гастрономічний туризм на туристичному ринку України / Кукліна Т. С. // Сборник научных трудов SWORLD. Материалы международной научно-практической конференции “Современные направления теоретических и прикладных исследований 2013”, 19-30 марта 2013 г. [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.sworld.com.ua/konfer30/682.pdf.
7. Ощипок І. М. Кухні народів світу : навч. посіб. / І. М. Ощипок, П. Х. Пономарьов, М. І. Філь. – Львів : Видавництво “Магнолія 2006”, 2015. – С. 245.
8. Перший в Україні ресторанний тур — “Від шпацеру до келішка” [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.okraina.com.ua/tours/ excursion/ pershiy vukrayini restoranniy turvidshpatserudo kelishka.html.
9. Сквозная Р. Л. Дорогами французских вин / Р. Л. Сквозная. – М. : Изд-во АГУ, 2002. – 116 с.
10. Шандор Ф. Ф. Сучасні різновиди туризму : підручник / Ф. Ф. Шандор, М. П. Кляп. — К. : Знання, 2013. — 334 с.