ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

  • Г. І. Бережницька Львівський національний аграрний університет
Ключові слова: законодавство, продукти харчування, фактор якості і безпечності, непридатний харчовий продукт, шкідливі домішки

Анотація

У даній статті проаналізовано правові норми, які забезпечують якість та безпечність продуктів харчування. Приділена увага особливостям правового регулювання однієї з найважливіших сфер суспільних відносин, а також сформовано висновки щодо певних норм заснованих на положеннях чинного законодавства України, які необхідно вдосконалити.

Посилання

1. Електронний ресурс // Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki.
2. Закон України «Про захист прав споживачів» [Електронний ресурс] // Режим доступу http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12.
3. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» [Електронний ресурс] // Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1602-18.
4. Гребенюк М. В. Система забезпечення продовольчої безпеки в законодавстві Європейського Союзу / М. В. Гребенюк // Право України. — 2010. — № 9. — С. 227–233.
5. Чурилова Т. М. Щодо питання адаптації українського законодавства до вимог Європейського Союзу у сфері безпеки продуктів харчування / Т. М. Чурилова // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Юриспруденція». — 2015. — № 14. — С. 60–63.
6. Гуменюк Г. Регулювання і забезпечення якості й безпечності сільськогосподарської продукції / Г. Гуменюк // Стандартизація, сертифікація, якість. — 2009. — № 6. — С. 63–70.
Опубліковано
2018-12-05
Розділ
АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО УКРАЇНИ